blogtalk

Omdat ik nogal een newbie ben in de blogosfeer, heb ik nog lang niet alle mogelijkheden van WordPress verkend. Ik weet pas sinds vandaag het verschil tussen een ‘tag’ en een ‘categorie’ bijvoorbeeld.

Mijn ‘theme’  geeft weinig overzicht van eerdere posts, of je moet helemaal naar beneden gaan en op de respectieve categorieën klikken.
Ik heb voor deze ‘Ambiru’ gekozen omdat ik die weer kan embedden in m’n reguliere site www.dewolken.net.
Daar kan je ook een pagina vinden met een menu met plaatjes, en nog een paar knoppen met een paar regelmatig terugkerende thema’s  (kunst, muziek, mezelf, m’n gepruts met bloggen, microbloggen, software etc.).
Maar er staan veel meer berichtjes op, maar van elke sub-categorie weer een andere knop te maken leidt ook niet bepaald tot meer overzicht.

De opzet is een beetje gekunsteld, een beetje web anderhalf zal ik maar zeggen, een mash-up van web1 en web2. Eigenlijk moet ik de software van WordPress.org downloaden, om die in m’n web1-site te integreren, maar al fröbelend met deze blog verken ik in ieder geval de ins en outs van de blogosfeer. Ook het handmatig knippen en plakken op de pagina’s op m’n site mag tegenwoordig helemaal geautomatiseerd zijn, laat mij nog maar even de digitale holbewoner uithangen, ik moet eerst weten wat er precies geautomatiseerd moet worden…

Mocht dit stukje opgepikt worden door een echte geek met verstand van zaken: zoals je ziet gebruik ik iframes om de inhoud te laten wisselen. Eigenlijk zou ik het liefst verwijzen naar de ‘content’, dat lukt op zich ook wel, als ik verwijs naar #content dan slaat de WP-pagina braaf de header etc. over, maar het hele venster begint ook meteen met die content, het iframe ‘springt naar boven’. Ik wil weliswaar op den duur een heel andere opzet gebruiken, maar datzelfde probleem kom ik ook in andere situaties tegen, en ik zoek me suf op fora etc., maar kan niks vinden. Of ze komen met hele verhalen met ellenlange javascripts, terwijl het iets heel simpels is naar mijn idee (zoals meestal alles als je het eenmaal weet). ’t heeft niet met het linken te maken, want als ik de bron van een iframe instel op een anker dan gebeurt hetzelfde (src=”pagina.html#anker”). Dus het heeft iets met ‘het wezen’ van het anker te maken. Als iemand mij in Jip&Janneke taal kan uitleggen hoe ik dat op kan lossen (iets van #+x px – het anker verwijst dus naar het ‘top-venster’, zover ben ik wel), dan zal mijn eeuwige dankbaarheid uw deel zijn. En daar heb je wat aan!

niet zo

niet zo....

maar zo!

maar zo!

Ik ben nu trouwens ook aan het experimenteren met een Google blogspot-blog, ik ben toch wel gecharmeerd van de koppeling van al die Google diensten, maar op het moment dat ik dit schrijf ben ik alleen nog maar bezig met indelen, widgets toevoegen (daar gebruik ik dus wel het hele venster etc.). PitzPages op blogspot.

site | archief | pitzpages.blogspot

2 Reacties to “een puntje van orde/archief/vraagje”

  1. karen todd said

    the buttons on the right Piet? are they new? how did I not notice them before? gee i can be such a nudge sometimes- i think your site is growing nicely- something for all- thank you for sharing Piet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: