klik om naar de rest van het verhaal te gaan

Ik stuitte zomaar op een hoop cannabis-praat van de week. Pas geleden zette ik nog dit stukje over ‘the hemp conspiracy‘ op dit blog, van de week had ‘The Resident’ Lori Harfenist een item met zo’n beetje dezelfde strekking. Dat ging allemaal voornamelijk over de praktische toepassingen van hennep (papier, touw, ‘plastic’, alles wat maar met de oersterke vezels gedaan kan worden), weed is tegenwoordig natuurlijk het meest bekend als geneesmiddel/genotmiddel.

In Nederland is de regering druk bezig het coffeeshop-beleid af te bouwen. Ik kom nog uit de tijd van de ‘theehuizen’ en de huisdealers (met vaak een complete horeca-inrichting), en ik denk niet dat er veel verloren zal zijn als de coffeeshops er niet meer zijn. Van begin af aan was het merendeel van die clubs in handen van penose die hun zwarte geld konden investeren in gelikte interieurtjes, en de vredige huisdealertjes werden met honkbalknuppels bewerkt, van de trap gegooid en meer van die argumenten om ze ervan te overtuigen dat hun tijd geweest was.

En de (toen nog meestal) hasj en weed werd er geen dubbeltje goedkoper om. Na dik 25 jaar komen de slaapkoppen erachter dat ‘het circuit in criminele handen is gekomen’, dat was van begin af aan al zo. Wat verwacht je ook met dat rare voordeur/achterdeur beleid, je moet toch zaken doen met criminelen, de hele voorziening is ook in handen gekomen van ‘bedrijven’. De backpacker die op allerlei slimme maniertjes opgedaan van anderen op reis langs ‘de hippietrail’ en thuiskwam met een paar ‘kietjes’ (of 10 jaar in een Turkse cel mocht wegrotten) is ook getransformeerd in of vervangen door snelle jongens die ‘groot denken’. Het verhaal van de homegrown weed idem dito.

Ondertussen lijkt het in (sommige staten van) de States wel andersom te gaan, de ‘cannabis-clubs ‘ schieten in bijvoorbeeld Californië als paddestoelen uit de grond, compleet met automaten aan de straatkant. Je moet weliswaar een recept hebben, maar naast ernstige aandoeningen als AIDS en MS voldoen slapeloosheid, ‘angsten’, depressies (ook zo’n vage). En net zoals daar een hoop mensen met diploma’s van Mickey Mouse-universiteiten rondlopen zal zo’n recept ook wel niet zo moeilijk te verkrijgen zijn. In het stukje op deze site wordt een minder ruim spectrum aan kwalen genoemd, maar ergens anders meende ik weer begrepen te hebben dat er artsen zijn die bij elke scheet die je dwars zit bereid zijn een recept te verstrekken. Anderen daarentegen in geen geval, dus het is de kunst om een goede ‘weed-dokter’ te vinden. En wil de ene arts er niet aan, dan ga je toch naar een ander?

kennelijk heeft de maker van het filmpje het er nogal moeilijk mee,
aan het suspense-muziekje te horen…

Je staat misschien geregistreerd als weed-gebruiker, al zou dat vanwege het medische beroepsgeheim eigenlijk ook niet mogen, maar ze weten tegenwoordig toch al alles van je. En wil de Nederlandse regering niet hetzelfde als ze praten over een pasjessysteem (waarbij er zelfs geen sprake is van een medisch beroepsgeheim)?

weedblad

Ik stuitte zomaar op een hoop cannabis-praat van de week. Pas geleden zette ik nog

dit stukje over ‘the hemp conspiracy’http://www.dewolken.net/juni/pages/pitzpagesjuni-blog-hemp.htm op dit blog, Van de week had ‘The Resident’

Lori Harfenist een item met zo’n beetje dezelfde strekking. Dat ging allemaal

voornamelijk over de praktische toepassingen van hennep (papier, touw, ‘plastic’,

alles wat maar met de oersterke vezels gedaan kan worden), weed is tegenwoordig

natuurlijk het meest bekend als geneesmiddel/genotmiddel.

Advertenties

Eén reactie to “coffeeshops ‘the American way’”

  1. ruru said

    interesante !!
    saludos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: