Brave New World vs 1984

juli 26, 2009

click to read

click to read

Ik heb nog steeds een wat uitgebreider verhaal ‘op de plank liggen’ over utopie vs dystopie, en bij mijn ‘research’ (beetje surfen op het net en linkjes naar bruikbare stukjes zoeken) stuitte ik op deze strip.

Die weer helemaal in het verhaal past, maar aan de andere kant een beetje ten overvloede zou zijn. Dus voilá, hier als losse post.

Het is inderdaad frappant dat in de landen waar de meeste informatie beschikbaar is, de meeste mensen alleen nog maar kennis nemen van Idols, sportuitzendingen, en de nieuwsbits die ertussendoor langskomen slikken voor zoete koek.

Ik las laatst een stukje waarin gesteld werd dat de mensen in landen zonder persvrijheid veel bewuster zijn van wat er om hen heen gebeurt, ze leren tussen de regels door te lezen, en de ‘indy-media’ weet de mensen toch wel te bereiken, of liever gezegd ‘juist te bereiken’, omdat de mensen veel gretiger zijn er kennis van te nemen. Terwijl hier alles wat niet mainstream is meteen op de grote hoop wordt geschoven samen met alle mogelijke complottheorieën, ufo-praat en aluhoedjes…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: