First Moonwalk 40e Verjaardag

juli 20, 2009

Vandaag is het de 40ste verjaardag van de eerste moonwalk. Oplettende wolkenspottertjes weten dat ik een liefhebber van complottheorieën ben (zonder daar meteen een oordeel over te hebben), en die maanlanding is ook een dankbaar onderwerp.

De belangen waren groot, Amerika moest en zou laten zien dat ze de technologische achterstand op de Russen ingehaald hadden, en het idee dat alles in een studio opgenomen zou zijn is helemaal niet zo’n waandenkbeeld als vaak verondersteld wordt. Stanley Kubrick wist te vertellen dat hij door militaire kringen benaderd was om alles voor te bereiden om studioöpnames te maken voor het geval het mislukken mocht, hij heeft echter nooit beweerd dat dat ook daadwerkelijk gebeurd was. Ik denk dat Neil Armstrong, Edwin Aldrin en Michael Collins daadwerkelijk geland zijn, dat hooguit de opnamen hier en daar wat opgepimpt zijn om het geheel wat spectaculairder in de huiskamers te brengen. Net zoals gebeurde met heldhaftige foto’s van WOII (of één van die andere talloze oorlogen waar de US voortdurend in betrokken is), en waarschijnlijk zelfs met opnamen van 911. Vandaar die talloze ‘anomalieën’ in de beelden.
Maar er zijn later nog Apollo 12 t/m 17 geweest, dat is heus niet allemaal een Hollywood-opera geweest. Denk ik.
Genoeg gekletst. Going back in times, 40 jaar alweer, hier wat stilstaande en bewegende beelden. Al dan niet om op de pixel na te pluizen op onlogische dingen. Gefeliciteerd Apollo XI….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: