de kathedraal en de piraat: MS vs Google

juli 13, 2009

google-vs-microsoft

Oplettende wolkenspottertjes zal het niet ontgaan zijn dat ik niet erg gecharmeerd ben van Windows, en zo mogelijk nog minder van InternetExplorer. Ik heb het wel eens over een lappendeken van patches en updates genoemd, gebaseerd op een onderhand al lang achterhaald fundament.

Voor muziekvrienden die weer niks met de spelletjes van software-giganten hebben en zich afvragen waarom dit in de categorie ‘muziek’ staat: sla dit gebabbel over, onderaan het stukje staat het antwoord…

Dan doet het je altijd plezier als er mensen die het weten kunnen je daarin bevestigen. Zelfs spreken over een opeenstapeling van vergissingen, die net aan genoeg functioneren om de massa tevreden te houden.
Nu Google een nieuw OS aangekondigd heeft zullen ze het in de ivoren toren in Redmond toch wel een beetje benauwd krijgen.
Van de week had ik dit stukje al gepost toen ik van de plannen vernam, wat mij benieuwt is of er sprake is van een volwaardig desk-top alternatief, of dat het alleen maar om een systeem voor Notebooks etc. gaat. Dus weer niet geschikt om te Photoshoppen, muziek te maken, wat er allemaal wel niet kan met al die relatief zware programma’s. Of misschien is dit de eerste stap, en wordt het binnen korte tijd een ‘volwaardig’ OS? Ze werken hard genoeg bij Google, de ene na de andere innovatieve uitvinding ziet het levenslicht.

Ik ben een paar weken heel enthousiast aan dit blog begonnen, om de mogelijkheden te verkennen, een beetje achtergebleven web1 sukkel voelde ik me zo langzamerhand, maar ik ben nu ook aan het fröbelen met een blog van Google, staat nog niets bijzonders op want ik ben de boel nog een beetje aan het indelen etc., maar ik heb al wel door dat door die vernuftige koppeling van Google van allerlei diensten de mogelijkheden veel groter zijn. Die Blogger-balk bovenin stoort me nog een beetje, maar als dat het enige is…

Maar ik had het over die mensen die het weten konden, lees dit artikel. Lijkt een hele lap, maar dat valt mee (het is wel engels): the Cathedral and the Pirate.

Mocht het je niet boeien, of als je enorme MS-fan bent, of juist niet, dan is er nog altijd dit vrolijke deuntje. (voor alle bofkonten met een Mac: dit zijn die geluidjes die uit die knoppedoos komen als je XP draait…

Vodpod videos no longer available.

more about “Fireglow – Silent Starlight“, posted with vodpod

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: