Meer complot-praat: the Hemp conspiracy

juli 1, 2009

weedblad

Vorige week had ik een praatje over complottheorieën in het algemeen, en in hoeverre ik daar geloof aan hecht.  Een aantal maanden geleden had ik een praatje over ‘het hennepcomplot‘, wat een uitermate boeiend onderwerp is. Of er sprake is van een complot of niet buiten beschouwing gelaten, het feit blijft dat deze veelzijdige plant heel veel toepassingen kent (die ook nog eens milieuvriendelijk zijn) die nu alternatieven kennen gemaakt door de chemische industrie (vezels), gebruik maken van schaarser wordende olie (plastic) of tot ontbossing leiden (papier), allemaal toepassingen die niet genoeg onder de aandacht gebracht kunnen worden.

Nou staan er bij dat stuk op PitzPages allerlei links, o.a. naar de film ‘Reefer Madness’ als voorbeeld van de anti-hennep propaganda/hysterie (Gevaarlijker dan heroïne!), een docu over weed-guru Jack Herer, allemaal heel boeiend maar je moet er wel alles bij elkaar een paar uurtjes voor zitten.

Nou vond ik twee filmpjes van de ‘Blackpacket‘-site (voor het betere conspiracy-nieuws) waarin in korte tijd het hele verhaal uit de (canvas) doeken gedaan wordt.

deel1

deel2

Al met al een ruim kwartier, dat scheelt weer met de uren info die je in het hennepcomplot-verhaal over je heen krijgt. Al is het altijd de moeite waard om zo’n retro-film als Reefer Madness te bekijken.
Zoals in het Blackpacket-filmpje fijntjes wordt opgemerkt gold in die jaren (1937) marijuana als een middel waar je een gevaarlijke met bijlen zwaaiende wildeman van werd, in de jaren ’50, toen de koude oorlog begon en iedereen klaar moest staan om het rode gevaar te bevechten, wist dezelfde propagandamachine te melden dat het een gevaar was omdat de soldaten er pacifistische ideeën (dus onbruikbaar werden) van kregen. En de brave ‘moral majority’ slikte het als zoete koek.

the times they are a changing?

klein ‘kritiekpuntje’: in het tweede filmpje wordt gesteld dat hennep als genotsmiddel nooit een dode heeft veroorzaakt en tig maal gezonder zou zijn dan alcohol en tabak. Daar gaan ze toch een beetje de fout in (volgens mij), de risico’s mogen t.o.v. tabak verwaarloosbaar zijn wat de hart en vaatziekten betreft, door alle verbrandingsresten/teer, met een mooi woord carcinogenen loop je wel degelijk risico een terminale longkanker op te lopen als je veel weed/hasj rookt, vooral omdat je dat dieper inhaleert, langer in je longen houdt voor een optimaal effect.
Het fabeltje dat weed goed zou zijn tegen kanker geldt hooguit voor de (onbewezen) stelling dat kanker vat op je krijgt als je voortdurend een sombere kijk op het leven hebt, meer welbevinden meer weerstand, en daar zou stoned zijn een positieve invloed op kunnen hebben, aan de andere kant ondermijn je juist de aanmaak van natuurlijke canabinoïden, serotoninen, etc. door dat te forceren. Iets met dopamine-receptoren, gaat me even te ver om dat uit te zoeken en dat vervolgens weer in Jip&Janneke-taal te vertalen. Bovendien beland je dan in de Jomanda-hoek.
Dat verhaal is in de wereld gekomen doordat weedroken verlichting geeft bij chemotherapie toegepast bij kankerpatiënten, maar dat gaat om symptoombestrijding bij een behandeling, heeft niets met de te behandelen ziekte te maken.
Hoe ook, wil je genieten van hennep als genotsmiddel (dit verhaal gaat voornamelijk over de tig+ andere toepassingen), je kan het eten (wel goed kauwen anders is het weer niet goed voor de maag), en de meest optimale manier van roken schijnt via een ‘vaporiser’ te gaan, de juiste optimale temperatuur om een zo groot mogelijk rendement uit je blowtje te halen, waarbij geen werkelijke verbranding (teer –>kanker) plaats vindt…

Advertenties

Eén reactie to “Meer complot-praat: the Hemp conspiracy”

 1. ganjagoof said

  de tekst van de filmpjes is hier te vinden:
  http://www.illuminati-news.com/marijuana-conspiracy.htm
  kwam ik trouwens via een link in het stukje wat je eerder over het hennep-complot geschreven had waar je in het begin naar verwijst!
  vooral deze vond ik wel mooi:
  Henry Ford’s first Model-T was built to run on hemp gasoline and the CAR ITSELF WAS CONTRUCTED FROM HEMP! On his large estate, Ford was photographed among his hemp fields. The car, ‘grown from the soil,’ had hemp plastic panels whose impact strength was 10 times stronger than steel; Popular Mechanics, 1941.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: