de complotosfeer – voortschrijdende inzichten

juni 22, 2009

nog wat aanvullingen bij m’n vorige post…

Johannes krijgt de openbaring

Johannes krijgt de openbaring

Ik had m’n stukje over complotten en doemdenkers op het net gezet, bekeek het nog eens, en dacht bij mezelf: wat kletsen die apocalyps-gelovers nou eigenlijk met hun teken van het beest 666? De logo’s en krullen waarin dat verwerkt zou zitten mogen lijken op zessen zoals wij die nu gebruiken, met het arabische ofwel indische getalssysteem, maar dat was bij de bijbelschrijvers niet bekend, in ieder geval niet in gebruik.
Johannes kreeg z’n openbaring op een grieks eiland, één van de griekse zessen (er waren verschillende getalssystemen) mag een beetje in de buurt komen van de tegenwoordig gebruikte, de andere mogelijkheden komen al helemaal niet in de buurt.
Veel uit de bijbel is gekopieerd van egyptische mythologische geschriften, daar werd een heel ander getalssysteem (en een andere manier van rekenen) gebruikt, met een symbool voor één, voor tien, voor honderd etc. Eén was een streepje.
In het Hebreeuws stond een streepje voor het getal zes.
In het Armeens, ook een taal waarin veel bijbelboeken geschreven zijn was de zes iets wat op onze 9 lijkt, maar met daaronder dan weer een horizontale streep, dus ook niet bruikbaar in de beestachtige krullen-symbolen van de eindtijd-denkers.
De romeinse zes (de taal van de ‘moederkerk’) is VI, zoals de meesten hier nog wel weten, kortom de arabisch/indische ‘6’ lijkt in de verste verten niet op de symbolen uit de tijd van Johannes.

In Babylon, ook de bakermat van veel bijbelverhalen was zes iets wat op 3 naast elkaar staande zuilen lijkt.
Dat laatste, en het feit dat drie zessen achter elkaar geschreven in het oud- hebreeuws er uit zal zien als ‘III’, zou je dus eerder doen denken in de richting van drie naast elkaar staande zuilen als teken van het beest: de pijlers van de christelijke kerk, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Gezamenlijk dus het Beest.
Het door de kerk gebruikte symbool bestaat trouwens ook uit drie (arabisch/indische) zessen, maar daar hoor je de gristen-doemdenkers weer niet over, bekend symptoom van volgers van een dwaalleer: verblinding.

trinity2

Zomaar even een hersenspinseltje, lukt mij ook nog wel om overal onheilstekens in te zien…

666 in oud-Hebreeuws: III. Het symbool voor de Heilige Drie-eenheid wat in de kerk wordt gebruikt bestaat trouwens ook uit drie zessen, maar ik had net opgemerkt dat dat ten tijde van Johannes niets betekende....

666 in oud-Hebreeuws: III. Het symbool voor de Heilige Drie-eenheid wat in de kerk wordt gebruikt bestaat trouwens ook uit drie zessen, maar ik had net opgemerkt dat dat ten tijde van Johannes niets betekende....

Hier een wikipedia-pagina over getalssystemen, aan de rechterkant staat een blokje met links naar de verschillende versies.

Michelle maakt het teken!

Michelle maakt het teken!

Op de eerder genoemde site van het Gnostic Liberation Front zag ik deze foto, Michelle Obama maakt het duivelsteken! Heel subtiel, bijna verscholen zie je haar linkerhand (rechts voor de kijker) inderdaad iets wat op dat teken lijkt wat satanische dead-metal gasten etc. ook regelmatig maken. Zie je wel!
Verwijst weer naar een andere site, waar de verdere informatie zou moeten staan.’The Most Format & Content-Plagiarized Site On The Net‘, toe maar, met een heuse webmaster die lang over dat ‘format’ heeft nagedacht, een redactie etc.
Ik kon het bewuste stuk niet zo gauw vinden in de stortvloed aan kleuren, animated gifs en meer oogstrelends (dus niet), na 2 minuten staan de vlekken in je netvlies gebrand. Ik weet dat ik weinig recht van spreken heb met m’n kakelbonte site, maar dat komt vooral door alle scriptjes en css waar ik mee fröbel en probeer toe te passen. Maar editor-in-chief Rense, z’n webmaster en z’n productieassistenten zijn er nog trots op ook.
Niet dat dat iets te maken heeft met de inhoud, hoewel, volgens mij is de vormgeving van die site toch ook wel een weerspiegeling van de inhoud…

Nieuw inzicht: Prins Charles niet van de duivel!

charles niet van de duivel!

charles niet van de duivel!

Ondanks de engelse gewoonte om bij het theedrinken de pinkvinger omhoog te laten wijzen (waarbij de wijsvinger vaak automatisch meegaat), kunt u hier zien dat de engelse kroonprins Charles zich hier tot het uiterste inspant om z’n pinkje in bedwang te houden.
Hiermee kunnen we alle geruchten als zou de prins, en de hele koninklijke familie, deel uitmaken van de duivelse complotten smedende Illuminati naar het rijk der fabelen verwijzen.
U begrijpt natuurlijk wel dat hiermee onomstotelijk bewezen is dat de vorige week nog in Stonehenge in levenden lijve waargenomen Diana Spencer dus wel deel uitmaakt van een satanisch complot!

conspiracy

Nog een post op een ander WordPress blog van iemand die vind dat je je helemaal niet met complotterie moet bezighouden, dat zou slecht voor je geestelijke gezondheid zijn.
Vind ik weer een ander uiterste, neem kennis van de mainstream media, neem kennis van de ‘indy media’, en maak voor jezelf uit wat voor jou de waarheid is. Pluk het fruit van de Boom van Kennis, om niet in onwetendheid en slavernij gevoerd te worden.
Er zijn al genoeg creationisten, taliban en andere boekverbranders die de wetenschap de oorlog verklaren….

Kennis: verboden door Jehovah - de Demiurg

Kennis: verboden door Jehovah - de Demiurg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: